Over ons

Een avond vol gezelligheid, bourgondisch genieten van lekker eten en heerlijke wijn voor een vriendelijke prijs, is waar wij voor staan. Er wordt gekookt met liefde en passie voor het vak en dat proef en zie je terug in de gerechten.

Chef-kok Dominic Mählmann

Maison Culinaire wordt sinds mei 2016 gerund door de enthousiaste chef-kok Dominic Mählmann. Door zijn vele ervaring in de horeca heeft Dominic een beeld gecreëerd  over hoe hij zijn gasten een onbezorgde avond zou willen bezorgen. Hij was 26 jaar oud en daarmee vervulde hij zijn droom om een eigen restaurant te starten, waarin hij zijn wens kon verwezenlijken. Er kwamen termen naar boven, zoals bourgondisch, huiselijk, gastvrijheid, ambachtelijk koken en verse producten. Op die wijze is  Maison Culinaire aan haar naam gekomen. Maison staat voor een huiselijk gevoel en gastvrijheid. Culinaire staat voor  verse producten en ambachtelijk koken.

Het team

Een avond waarin je bourgondisch geniet van lekker eten en goede service is wat Dominic wilt bezorgen samen met zijn team. Deze bestaat uit jonge en enthousiaste werknemers. Het team is bestaande uit gastvrouw Sanne Bakker, gastvrouw Anouk Helthuis, zelfstandig werkend kok Luuk Brons en afwasser Rutger Idema. Luuk Brons en Anouk Helthuis hebben hun passie voor de horeca gevonden in dit bedrijf. Luuk heeft zijn diploma in 2019 voor zelfstandig werkend kok gehaald. Anouk heeft in 2018 haar Havo afgerond en is gestart met de opleiding Hotelmanagement.

Het monumentale pand

Maison Culinaire is gevestigd in één van de oudste panden in Oldenzaal. Het vermoeden bestaat dat het gebouwd is rond het jaar 980, maar dit is niet meer te achterhalen door een archiefbrand in 1492. Het gebouw heeft door de jaren heen meerdere functies gehad, zoals stadhuis, rechtbank, gevangenis en restaurant. De originele gevangenis deuren zijn nog altijd aanwezig in de gang van de zaak.